El primer dissabte de juliol se celebra una de les tradicions de Calella de Palafrugell més conegudes: la cantada d’Havaneres. A continuació, et comentem els detalls d’aquesta emotiva nit que aconsegueix posar l’emoció a flor de pell dels que la presencien.

foto playa palafrugell iluminada

UNA NIT INOBLIDABLE D’HAVANERES

Les havaneres són un cant d’anada i tornada que confirma la relació d’Espanya amb la famosa illa de Cuba al llarg dels segles. Que diferents agrupacions de Calella de Palafrugell es reuneixin per assajar primer (i cantar després) cançons amb més de 100 anys d’història és un exemple clar de la importància que aquestes melodies tenen per als habitants d’aquest petit municipi de la Costa Brava. Així, la platja de Port Bo és l’escenari natural perfecte perquè agrupacions com el Grup Bergantí, el Cavall Bernat o els Pescadors de l’Escala es reuneixin al voltant del públic en diverses tarimes, des d’on entonen uns temes musicals plens de missatge i malenconia.

I al final el plat fort. Tots els presents canten La bella Lola a l’uníson per posar fi a una vetllada musical única al món. De fons, la bellíssima localitat del Baix Empordà, que segueix sent una joia enfilada al mar que enlluerna el visitant amb les cases blanques de calç, amb la gastronomia i amb la innegable bonhomia de la seva gent. Les havaneres són l’excusa perfecta perquè t’acostis i descobreixis tots els secrets d’aquesta localitat catalana. A què esperes per enamorar-te de Calella de Palafrugell? T’esperen la millor música, una temperatura més agradable i la possibilitat de gaudir del Mediterrani a la seva plenitud. Feu que la vostra visita a la Costa Brava sigui una experiència sensorial que us marqui per sempre! Reserva ja el teu allotjament i no perdis l’oportunitat de donar-li la benvinguda a l’estiu de la millor manera possible.

foto barcas playa palafrugell
foto calle palafrugell
foto arcadas playa palafrugell